Lavendelkuddar, kort, linflätor, lin m m

Nåldynor och lavendelkuddar Levereras i ”presentförpackning” med visitkort. (Nåldynor är för tillfället slut i lager) OBS! När du för pekaren över bilderna visas namn, mått och pris/st. Observera att lavendelkuddarna finns i tre olika storlekar! 80-90 eller 100kr/st, beroende på storlek. Skriv ett mail till dahlakra@gmail.com om dina önskemål så får du svar direkt om den finns i ”lager”. Alla priser inkl. moms! Begär gärna offert om det rör sig om större mängder!

 AAA Ros stor BÅDA Lavendelkudde LINNEA mellan båda AA Prästkrage mellan satin och avig Lavendelkudde GULLVIVA liten båda A Linnea ordinarie satin o avig NYA Lavendelkudde ROS liten båda      Linnea 2st       

Kort med ”turturduvor” 50kr/st, kort med text/visdomsord 25kr/st eller 5st /100kr (Jag har oändligt med texter att välja mellan …) Kort och lavendelkuddar skickas fraktfritt!

Linfläta  När linet var färdigt för skörd ryktes det upp, torkades, frörepades, rötades, bråkades, skäktades och häcklades! Snoddes ihop till vackra små dockor som sedan bands till en vacker linkrans. Sedan lades linet i tygsäckar i väntan på vinterns spinning. Ibland snodde kvinnan ihop en fläta.  I den fästes hårkammarna när de gjorde sig i ordning för natten.

150 år gammal lintåga, Linflätetextutgör grunden i den här nytillverkade flätan. 60kr/st Fraktfritt!

 

 

 

Du kan också få oflätad häcklad lintåga. Du kan få detta i vackra dockor eller upplöst och genomhäcklat. Kanske är du spinnare, dockmakare eller den som fixar tomtemasken? 90kr/hg + porto

Kanske det kan vara intressant med en liten härva tvåtrådigt äkta silke! När jag härvat upp det från konen binder jag för ordentligt. Silke går alldeles utmärkt att färga! 3kr/g + porto Härvan på bilden väger 9g!

Välkommen med din beställning till dahlakra@gmail.com