Damastväverskorna i Hagestad – systrarna Svensson

Fick ihop en miniutställning i sista stund före påsk. Damastvävnaderna plockades från egen ”samling”. Det var nämligen så ”på den tiden”, 60-70 talet, att innehållet i presentpaketet var antingen kristall från Orrefors, porslin från ”Kunglig dansk” eller damast från Systrarna Svensson! Stort tack skickar jag till min kära änglamor, som förstod sig på att förhandla sig till damastinköp! Det var minsann inte alltid så självklart. Beställningskön var lång! Ibland kunde det dröja en lång pratstund tills det förlösande ordet kom: ”skall se om det ligger nå´t i lådan …” Det var de här vävnaderna som inspirerade mig. Aldrig skulle jag kunna föreställa mig att jag långt senare skulle göra en dokumentation om dem!

Det här inlägget postades i Inlägg - Damastateljé & Linnebutik. Bokmärk permalänken.