Mellan hägg och syren …. och snart midsommar!

  

Ett blomrikt hagtornsträd som mor och far gav oss strax efter vi flyttat in i gården, ett syrenträd som från början var ett rotskott och som jag sedan stammade upp och så vårt gullregnsträd. Detta får börja inlägget den här vackra junidagen. Gullregnsträdet ville jag ha för att kunna visa barn hur ett sådant träd såg ut! Hur skulle de annars veta varför man senare på sommaren skulle akta sig för att leka eller t o m äta de giftiga fröställningarna?

Ett stort arbete ligger bakom mig! En av mina stora vävstolar på 100 mönsterskaft har ”klätts av”. Någon separationsångest hade jag inte, nej snarare stor glädje över att någon övertar den! Nu har vi gjort lite ommöblering i ateljén, inte så mycket att du inte känner igen dig!

Gott sällskap har jag fått av en liten drake. Keramikern Sanna Eylers var gästutställare hos KiY. När jag såg honom blev det ”platt fall”. Jag tittade på honom och tänkte: ”Du har haft en väldans trevlig gårdagsafton!” Blixtförälskad blev jag! Det blev helt enkelt nödvändigt att han skulle få bo hos mig! Hans boende är i ett ateljéfönster.

Avslutar inlägget med ännu ett träd: En hassel, som bär rikligt med nötter varje år. Den ”föddes” i rabatten utanför mitt klassrum på Köpingebro skola. Kaj, vaktmästaren, lät den växa till i en liten hink och så småningom hade den nått en storlek som var lämplig för ny bostad.

OCH som vanligt är det ÖPPET alltid när jag är hemma! Du skall naturligtvis ringa och kolla om du kör lång väg och kanske dessutom har ett ärende.

Varmt Välkommen! Glad Midsommar! 

Det här inlägget postades i Inlägg - Damastateljé & Linnebutik. Bokmärk permalänken.